Také milujete navlékání korálků? Je to jeden ze způsobů, jak ze sebe setřást stres a zlepšit náladu. Z korálků lze vyrábět různé náramky, náhrdelníky a také například ozdobné závěsy do dveří. Korálky mohou být zhotovené ze dřeva, z plastu, ze skla nebo z polodrahokamů, a pokud jich nakoupíte větší množství a více druhů, musíte je někam přehledně uložit.

plastové korálky

Korálky mějte přehledně uložené v zip sáčcích

Práce s korálky je nesmírně zábavná, ale vyžaduje určitou pozornost, co se týče jejich skladování. Můžete je totiž snadno poztrácet, mohou se vám kamsi zakutálet pod postel, pod stůl, pod komodu a kamkoli jinam v domácnosti. Pokud budete ukládat korálky do plastových krabiček či sklenic, budete jich potřebovat velké množství a může se stát, že jimi zaplníte celý úložný prostor, a ještě to nebude stačit. Využijte raději zipových sáčků, je to mnohem výhodnější.

drobné korálky či perly

Sáčky nezaberou téměř žádné místozipový sáček se přizpůsobí tvaru okolního prostředí a vyplní skladovací regál do maxima, kdežto se sklenicemi či s dózami bude využití úložného prostoru neefektivní.

Nízká hmotnost – igelitový pytlík téměř nic neváží, takže nezvýší hmotnost skladovaných předmětů. Nemá v podstatě žádný vliv na nosnost regálů v úložném prostoru. Této vlastnosti využijete například u skladování trvanlivých potravin či krmiv pro zvířata, a může se to hodit i u textilní galanterie a také u korálků, pokud jich máte doma větší množství.

Uzávěr je spolehlivý – uzavřené předměty v zip sáčcích jsou v bezpečí před vnějšími vlivy, jako je prach nebo různé tekutiny. Sáček samotný je zhotovený z polyetylenu, a ten je zcela neprodyšný. A uzavírací zip je natolik pevný, že je taktéž nepropustný pro tekutiny i plyny. Uvnitř uložené předměty neohrozí ani vlhkost, ani případný zápach, který se šíří do prostoru z jiného zdroje.

Zdravotní způsobilost – důležitou vlastností tohoto materiálu je zdravotní nezávadnost a využitelnost i pro potravinářské účely a medicínu.